HTML

Szlovénia 2012

A Középülettervezési Tanszék 2012-es nyári tanulmányútja a
Hazai Korszerű Építészmérnök Képzésért Alapítvány
és a
Nemzeti Kulturális Alap
támogatásával.
szeptember 3-9.

Letölthető útifüzet:

szlovenia_fuzet_190.jpg

Friss hozzászólások

TDK 2012 - a munkáitok sikere

2012.11.17. 16:36 mB

A múlt heti TDK konferencián egykori utastársként számosan értetek el sikereket, ezeket itt lentebb összegyűjtöttem. Kattintsatok, olvassátok, ismerjétek meg egymás munkáit! (Ide illesztettem Annáék pályázati eredményét is (Madách), illetve összeszedtem a tavalyi csapat munkáit is >> Párizs 2011!  -  A végeredmény itt letölthető (pdf)!   - Gratulálok mindenkinek!


Szász László: Giuseppe Terragni Danteum-terve

Kritika szekció: I. díj, Pro Progresszió díj, az Ipari és Mezőgazdasági Épülettervezési Tanszék különdíja

Dolgozatom témája Giuseppe Terragni (1904-43) olasz racionalista építész Danteum-terve (1938). Magyarországon néhány oldalas cikkektől eltekintve (még) nem jelent meg róla komolyabb publikáció - Danteum-terve az Isteni színjáték struktúrájának, tartalmának és hangulatának megjelenítése az építészet eszközeivel.

Danteum rajzok.jpg


Reinitz Dorottya, Monori Rebeka: Perspektívák - Szociális városrehabilitáció Kalocsa Szőlőkköze városrészében

Településkutatási, -fejlesztési Szekció: I díj;

A dolgozat Kalocsa Szőlökköze városrészének 2009-es szociális rehabilitációjával és annak utóéletével foglalkozik. Az itt történt fejlesztéseket és hatásaikat helyben vizsgálva, valamint más, már megvalósult szociális rehabilitációkkal összevetve próbálja értelmezni. Célja a megtalált értékek tükrében a még benne rejlő lehetőségekre rámutatni.

Perspektívák - Kalocsa.jpg


Both Deborah: Találkozásom a szociális építészettel

Kritikai szekció: III. díj; a Középülettervezési Tanszék különdíja;

Az értekezés célja egy személyes élmény és tapasztalat bemutatása a szociális építészet kapcsán és a szociális építészetről. Hogyan tudunk közösséget teremteni az építészet eszközeivel? A dolgozat erre a kérdésre keresi a válaszokat a szlovén Bevk-Perović építésziroda munkáin keresztül.

Szoci építészet.jpg


Vátyi Gergő: Társadalmi abszurd;

Képzőművészeti szekció, III. díj;

Dolgozatom témája a társadalmi abszurd, amely a modern, fejlett országok fogyasztói társadalmát jellemző szociológiai, demográfiai, gazdasági mutatóit állítja szembe az elmaradott, fejletlen országok hasonló jellemzőivel. A dolgozat installáció formájában kíván rámutatni az ezekből az abszurd különbségekből fakadó feszültségekre.

abszurd.jpg


Nagy Eszter: Szünet;

Recycling, III. hely.

Lehetséges-e egy percnyi lélegzetvétel a dübögő városban? Van-e értelme megállni az utca kellős közepén, és levegőért kiáltva szembefordulni a forgatag nyomásának?
Meg tud-e valaki állítani itt? Fel tudja-e magában oldani az elmélyülés és óriási káosz kettősségét? Együtt tud-e élni a zaj a csenddel? Van-e egy percnyi bölcsesség?

Nagy Eszter csend 480.jpg


Hertel Anna, Magyar Sára Borbála, Minh Duc Nguyen: Madách tér, hallgatói tervpályázat

II. helyezés és közönségdíj;

http://hg.hu/upload/images/photos/000/095/538/d.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: mivagyunk

A bejegyzés trackback címe:

https://szlovenia2012.blog.hu/api/trackback/id/tr844907488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.